Pattaya...

Ps. fran tidigare inlagg, jag blev brand av en brannmanet pa handleden det sista doppet pa Ko Samet. men det gick bra, sa oroa er inte alla foraldrar. Ds
Vi har nu kommit oss till Pattaya. Efter en taxiresa pa lite over en timme kom vi till Pattaya Bay Hotell, dar Stephanie stod och vantade i receptionen. Vi gick upp till vart rum, som for ovrigt antagligen ar det lyxigaste jag far uppleva pa min resa (finns till och med aircondition) och sa kom Elisabeth, Hilde och Nina ocksa. Sa roligt att antligen traffa dem igen! :)
Pa kvallen akte jag, Oskar och Steph in till Pattaya Walking Street, det vi upplevde dar kommer vi att minnas for alltid. Pattaya ar det galnaste, vildast och knappaste jag har upplevt och hogst troligt kommer att uppleva under min livstid. Allt ar totalt barnforbjudet och jag kan inte med ord forklara vad slags synintryck vi far vara med om har. Och det konstigaste av allt ar att det finns manniskor som aker hit flera ganger!

For ovrigt ar Pattaya ett enda jatte stort hotellkomplex, overfullt med ryssar. De star och solar (!?!), poserar pa stranden och det som skulle vara ett paradis som kallas Thailand har forvandlats till Grand Canaria ganger 1000!


For att komma undan dessa ryssar som ser sa roliga ut med sina pyttesma badklader bestamde jag, Oskar och Steph oss for att aka till en liten o under dagen. Vi tog baten fran Pattaya Pier, och dar insag vi att ca 10000 ryssar ocksa ville aka till oar och bada istallet for pa den lokala stranden... Vi holl hoppet uppe och holl tummarna for att vi skulle hitta en liten avlagsen strand utan solstolar och massa poserande tjocka man. Det gjorde vi...nastan. Eftersom de allra flesta vill ha solstolar klarade vi att lagga oss pa en liten bit strand som lag ca 30 meter fran solstolarna. Dar fick vi lite fred och ro nagra timmar, sa vi hann och bada en liten stund tills ryssarna insag att dar vi lag kunde man ta fina bilder. Sa blev det pilgrimsvandring med poserande unga tjejer och deras vaninnor och man. Vilket syn! Aven om dagsturen inte blev helt sa lugn och fridfull som vi tankt, sa har vi fatt manga skratt under dagen >)


Pa vag till paradison...
Sol och bad, jobbar pa solbrannan :P
Oskar visar Ryssarna hur man ska sola (och posa) staende ;) Haha
Steph visar vart skapet ska sta ;)
Middag, Oskar at krokodil...
<3<3<3

Supliise!!

Naa har jeg kommet meg til Thailand og har vaert her i to dager. Jag koser meg veldig, men maa innromme at flyturen ikke var den beste. Det var mye turbulens under avgaang og landning og det var mange fulle russiske og ukrainske menn som roykte aa syntes flyturen var en fest... Litt morsomt aa se paa da.

Naar jeg landet var Oskar her og ventet paa meg! Ble veldig overrasket og glad. Det er desidert den beste overraskelsen jeg noengang har faat! Vi dro sammen til Ko sam road hvor Oskar allereden hadde leid et rom. Vel fremme var jeg saa pigg at jeg ikke gadd aa sove, saa vi gikk en tur i stedet. Klokken var da ca 6 om morgonen saa menneskene her var paa vei til jobb og skole. Naar vi kom tilbake til hotellet var jeg fortsatt ikke trott saa vi bestemte oss for aa ta turen videre. Vi valgte Ko Samet hvor vi tenkte at Steph, Nina, Elisabeth og Hilde kanskje ahdde lyst aa mote oss. Men det er naa bestemt at vi moter dem paa Pattaya i morgen i stedet.

Naa er jeg og Oskar paa Ko Samet. Vi kom hit ved 14 (thaitid) og gikk for aa sove ved 18, jeg hadde da vaert vaaken i ca 35 timer, saa jeg sov veldig godt i natt!

Vi koser oss veldig aa vi har allreden rukket aa kjore buss og baat, gaa paa marked, faatt massage, mye bading aa litt snorkling, kjort skooter og spist utrolig mye god mat. Det er veldig varmt her, over 30 grader og vi svettes hele tiden. Men det er bare deilig! Vi trenger bare aa kaste oss i vannet naar det blir for varmt :)

Sno og vind, perfekt flyvaer...Not!


Koh Sam Road, Bangkok klokken 06 om morgonen...


Ko Samet

Soloppgang paa Ko Samet

Stranden ca 25 meter fra bungalowen vaar :)

Vakkre sommerfugler som flyr rundt paa stranda :)

<3<3<3


Om mindre än 24 timmar sitter jag på flyget...

Jag har haft en jättefin helg hemma i Sverige. Har firat jul och fick faktiskt riktig julkänsla. Julmat, julklappar, två små tomtar, skålsång och nubbe. Perfekt jul! Jag har blivit serverad supergod och efterlängtad middag och frukost hos mamma och träffat vänner i Linköping. Tack till dem som kom och ni andra hoppas jag att se när jag kommer hem :)
Nu har jag anlänt Stockholm och har efter 7 (!?!) försök hittat ett kafé som har trådlöst internet. Chockerande tyckte jag. Jag la mitt hopp på NK men inte ens de kunde hjälpa mig. Tillslut hittade jag Waynes Coffe, och de verkar vara de enda i stan med internet. Måste säga att jag förväntade mer av Sveriges huvudstad. I alla fall att inte Oslo skulle slå Stockholm med hästlängder. nu ska jag i alla fall fördriva min tid innan avgång här och sedan hos underbara Fia och Sara.
Jag antar att jag inte kommer sova en blund i natt... men vad gör det när man har många timmars flygning framför sig?
<3<3<3

Under en uke igjen...

Da var klokken etter 02 igjen å jeg ligger i senga med reisefeber. Igjen. Er så mange tanker som suser rundt i hodet. Er skikkelig spennende dette her. Idag fikk jeg hvertfall overført reisepengene til den konton jeg skal bruke. Nå er det bare å pakke igjen. Det skal jeg gjøre i morgen (idag). Siden er det bare hjemreise til Sverige, feire jul med familien, hjelpe mamma med å flytte, kose meg med venner i Linköping og til sist besøke tanten min og hennes kjæreste Sara som har en baby i magen. Siden drar jeg :) Æ gleda mæ som Trine den fine hadde sagt :)
<3<3<3

24 november närmar sig!

Snart är det dags...
Nu är allt klart, det är bara att packa ryggsäcken kvar. Biljetter är köpta, vaccinationer är tagna (jag överlevde med bara några tårar fällda) och visumet är hämtat. Och jag kan knappt vänta! Äntligen ska en av mina stora drömmar bli uppfyllda. Tre månader i det många kallar paradiset. Utan krav eller jobb, bara njuta varje dag i tre månader. Jag känner mig lyckligt lottad som kan göra en sådan resa.
Ett fantastiskt halvår väntar mig, först denna resan till Thailand i tre månader, efter det några veckor hemma med familj, Oslo med nära och kära och tillslut 2-3 spännande och antagligen otroligt lärorika månader på Morgado Lusitano som en "working student".
Jag kommer att uppdatera denna bloggen ca två dagar i veckan (om jag orkar) medans jag är på min resa, och kanske en eller annan dag innan. Känns som att det är ett bra sätt för att roa ner nerverna på bekymrade familjemedlemmar eller vänner ;)
Nu kan dagarna inte gå för fort... Jag längtar!
<3<3<3

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0